Casă distrusă în urma unui incendiu

Casa unui bărbat din localitatea Cucuteni a fost distrusă în urma unui incendiu produs, cel mai probabil, din cauza unui coș de fum necurățat de funingine. Alarma a fost dată, în această dimineață, chiar de vecinii proprietarului.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SAJ.

Aceștia au constatat că ardea întreaga locuinţă și exista pericolul de propagare a flăcărilor la alte construcții din gospodărie.
Aproximativ două ore a durat intervenția pompierilor. Nimeni nu a fost rănit în incendiu.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării coşurilor de fum, trebuie adoptate următoarele măsuri:

✔️păstrarea distanţei dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului;
✔️îngroșarea zidăriei coşului la trecerea prin planşee, lăsându-se un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului;

✔️ tencuirea şi văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul detectării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiş etc.);

✔️ verificarea coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.);
✔️curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

(Visited 130 times, 1 visits today)