CENTRU DE ZI PENTRU ÎNGRIJIREA PERSOANELOR VÂRSTNICE, LA BOTOȘANI

Îmbunătățirea calității vieții pentru categoriile sociale din comunitatea noastră este o prioritate!
La Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a fost semnat contractul de finanțare privind înființarea și dotarea cu echipamente a unui centru de zi pentru persoanele vârstnice. Proiectul a fost depus prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 13 – Reforme Sociale și se va derula în parteneriat cu primăriile comunelor Curtești și Răchiți, în vederea atingerii unui obiectiv comun de interes regional.
Valoarea proiectului este de 6,1 milioane de lei iar lucrările urmează a fi lansate în licitație.
Centrul va fi construit pe Bulevardul Mihai Eminescu, la ieșirea din oraș și va face parte din Ansamblul Urban Șoseaua Iașului! Va avea o capacitate de aproximativ 50 de beneficiari zilnici pentru asistență și recuperare și 25 de locuri pentru serviciile de îngrijire la domiciliu.
Vor fi amenajate alei, parcare și spații verzi.
Serviciile oferite vor fi de îngrijire personală, recuperare (kinetoterapie/ fizioterapie/ gimnastică medicală/ terapie ocupațională/ psihoterapie/ psihopedagogie, etc.), consiliere psihologică și informare, consiliere juridică, socializare și petrecere a timpului liber, linie telefonică de urgență, servicii medicale primare și de specialitate.
Programul de funcționare va fi adaptat în funcție de beneficiari.
Construirea acestui centru va aduce multiple beneficii comunității. Va permite seniorilor să se bucure de servicii specializate și personalizate, să își mențină independența și să își îmbunătățească calitatea vieții. Va fi dedicat celor care nu au nevoie de îngrijire medicală constantă, ci de sprijin în îndeplinirea activităților zilnice și sociale.

(Visited 6 times, 1 visits today)