Cele mai citite

loader-image
Botoșani
10:26, 21 iulie 2024
temperature icon 23°C
cer acoperit de nori
Humidity 75 %
Wind 6 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 10 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:37
Sunset Sunset: 20:02

Ultimele Știri

Certificatul european de vaccinare, în etapa testelor tehnice

11 mai 2021 | Stiri Nationale

Primele două țări care testează interoperabilitatea acestui sistem sunt Franţa şi Malta. Este vorba despre capacitatea statelor membre de a se conecta la ”pasarela” europeană creată. Această etapă pilot, care se va desfăşura timp de două săptămâni, vizează în total 18 state din UE plus Islanda, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Johannes Bahrke.

Această etapă nu implică folosirea datelor reale şi nici participarea cetăţenilor.

Sursa citată a precizat că statele membre vor putea începe să folosească acest sistem în condiţii reale, dacă sunt pregătite.
”Certificatul verde digital” european va facilita libera circulaţie în interiorul UE în vara aceasta. El va cuprinde un cod QR care să arate că titularul său a fost vaccinat împotriva Covid-19, că fost testat negativ în urma unei probe PCR recente sau că este imunizat după ce a trecut prin boală.

Certificatul (în format fizic sau digital) va fi prevăzut şi cu o semnătură electronică pentru atestarea autenticităţii. La controlul efectuat de o autoritate competentă, cum ar fi poliţia de frontieră, codul QR va fi scanat şi va fi verificată semnătura electronică. Sistemul este dezvoltat de companiile germane T-Systems şi SAP.

Statele membre pot folosi pe plan intern aplicaţii distincte dacă doresc acest lucru, unele având deja în dezvoltare astfel de aplicaţii.

Eurodeputaţii mai cer ca guvernele să nu poată impune restricţii suplimentare deţinătorilor certificatului, cum ar fi carantina. Însă statele membre doresc să-şi rezerve această posibilitate.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri