Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Cod Galben de inundații pe râul Prut

20 iunie 2023 | Eveniment

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că, în continuare, există risc de inundații pe râul Prut.

Aceștia au transformat codul portocaliu în galben, până mâine, la ora 10:00.

Fenomenele prognozate sunt „creșteri de debite și niveluri ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, cu menținerea nivelurilor peste COTELE DE APĂRARE”.

Vă reamintim că, potrivit datelor furnizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani, la ora 09.00, la intrarea în țară, Prutul măsura 405 cm, cu 35 cm peste cota de atenție. Tendința este de scădere.

La Rădăuți Prut, râul Prut măsura, la aceeași oră, 337 cm, cu 47 cm peste cota de atenție. Tendința este de creștere.

La acest nivel, gospodăriile și casele din zonă nu sunt în pericol de a fi inundate. Apa a acoperit zonele joase din lunca Prutului.

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.

Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate este permanent monitorizată atât prin Centrul Operaţional al inspectoratului, cât și în teren de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în sprijinul cetățenilor.

Pentru a preveni situațiile de urgență, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

▪ curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;

▪ nu aruncați gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro ( https://fiipregatit.ro/ghid/ghid-inundatie/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri