Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Cod Galben de ploi până mâine, la ora 03:00

27 iunie 2023 | Eveniment

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenționare meteo tip cod galben de instabilitate atmosferică, pentru județul Botoșani, de astăzi, de la ora 14:00, până mâine, la ora 03:00.

Se vor înregistra averse care vor acumula peste 20-25 l/mp, izolat 30-40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină de mici dimensiuni.

Vântul va sufla cu viteze de 55 – 70 km /h.

În perioada manifestării fenomenelor meteorologice, cetățenii trebuie să respecte următoarele recomandări:

✔ fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;

✔ nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate;

✔ parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;

✔ îndepărtați copacii sau ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale;

✔ nu atingeți firele căzute la pământ;

✔ în timpul furtunii întrerupeți activitățile în aer liber și adăpostiți-vă în locuințe sau în spații care să vă asigure protecția, închideți ușile și ferestrele.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/ și prin intermediul aplicației DSU, ce poate fi descărcată gratuit pe telefon.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri