Cele mai citite

loader-image
Botoșani
12:55, 22 februarie 2024
temperature icon 12°C
cer fragmentat
Humidity 46 %
Wind 13 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 16 Km/h
Clouds Clouds: 57%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 07:08
Sunset Sunset: 17:45

Ultimele Știri

Cod galben de vreme instabilă pentru judetul Botosani

20 iulie 2023 | Eveniment

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică valabilă pe parcursul zilei pentru judetul Botosani si alte 21 de judeţe.

Potrivit meteorologilor, până la ora 22.00, în judeţele Satu Mare, Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

În Maramureș, Moldova, Dobrogea, în estul Transilvaniei și în nordul și estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

Meteorologii au emis, pe lângă Codul galben de instabilitate, valabil joi între orele 12.00 – 22.00, şi o avertizare Cod galben de caniculă, valabilă joi și vineri.

Astfel, valul de căldură se va menține în Muntenia, Dobrogea și în sudul Olteniei și al Moldovei. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade.

Avertizarea vizează Capitala și județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Dolj, Mehedinți, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Ilfov și Olt.

Valul de căldură și disconfortul termic vor persista, îndeosebi în regiunile sudice, și în următoarele zile.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri