Cele mai citite

loader-image
Botoșani
20:38, 17 iulie 2024
temperature icon 25°C
cer fragmentat
Humidity 58 %
Wind 27 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 41 Km/h
Clouds Clouds: 55%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:32
Sunset Sunset: 20:05

Ultimele Știri

COD PORTOCALIU, valabil până la ora 23:00 pentru 13 localități din județ

1 iulie 2024 | Eveniment

Meteorologii au emis o avertizare nowcasting de tip COD PORTOCALIU, valabilă până la ora 23:00 pentru localitățile Coțușca, Rădăuți-Prut, Avrămeni, Manoleasa, Păltiniș, Mileanca, Știubieni, Darabani, Drăgușeni, Viișoara, Săveni, Mitoc și Adășeni.

Sunt prognozate: grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului..

Populația din localitățile vizate a fost alarmată prin sistemul RO-ALERT.

Evoluţia fenomenelor meteorologice prognozate este permanent monitorizată atât prin Centrul Operaţional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, cât și în teren de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite pentru a interveni în cel mai scurt timp în sprijinul cetățenilor.

‼️ RECOMANDĂRI

▪️️închideți toate ferestrele locuinței
▪️în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora
▪️️evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și a elementelor de construcție ce pot fi ușor dislocate
▪️s️istați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime
▪️️evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;
▪️urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor;
▪️în cazul unei situații de urgență reale, sesizați evenimentul la numărul unic 112.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro FURTUNĂ: https://fiipregatit.ro/ghiduri/furtuna-despre-8-6#siguranta-in-caz-de-furtuna-23, INUNDAȚII fiipregatit.ro/ghid/ghid-inundatie/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri