Comisari de la Protecția Consumatorului reținuți pentru mită

Doi comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor au fost reținuți ieri seară, pentru 24 de ore, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub acuzația de luare de mită.
Potrivit procurorilor, aceștia ar fi pretins și luat 400 de lei, cu titlu de mită, în timpul unui control la un agent economic din orașul Darabani, pentru a nu-l sancționa pe administratorul firmei și pentru a nu retrage de la comercializare produsele respective.
Numele celor doi nu au fost făcute publice.

„În cursul zilei de 7aprilie 2022, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi funcționari din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Botoșani, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. În sarcina acestora s-a reținut faptul că în cursul aceleiași zile au pretins și primit cu titlul de mită suma de 400 de lei de la un agent economic, care deținea un punct de lucru în orașul Darabani, unde avea mărfuri expirate și etichetate necorespunzător. Primirea banilor făcându-se cu scopul de a nu dispune măsurile legale”, declara Valeriu Chihaia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Valeriu Chihaia, precizează că, în funcție de probatoriul administrat, în cursul zilei de astăzi se va decide dacă se impune sesizarea instanței de judecată în vederea luării unei măsuri preventive față de cei doi.

(Visited 218 times, 1 visits today)