Cele mai citite

loader-image
Botoșani
23:31, 24 iulie 2024
temperature icon 21°C
cer acoperit de nori
Humidity 87 %
Wind 9 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 13 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:41
Sunset Sunset: 19:57

Ultimele Știri

Comuna Manoleasa, comunicat: „ÎNFIINȚARE REȚEA DE ALIMENTARE CU APĂ ȘI CANALIZARE ÎN SAT MANOLEASA „

13 iunie 2024 | Administratie


PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată”
Comuna Manoleasa, județul Botoșani, demarează proiectul „ÎNFIINȚARE REȚEA DE ALIMENTARE CU APĂ ȘI CANALIZARE ÎN SAT MANOLEASA – PRUT, COMUNA MANOLEASA, JUD. BOTOȘANI” finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C1 – MANAGEMENTUL APEI, INVESTIȚIA 2 Colectarea apelor uzate în aglomerările mai mici de 2000 de l.e. care împiedică atingerea unei stări bune a corpurilor de apă și / sau afectează arii naturale protejate Componenta C1 – Managementul apei abordeaza unele provocări evidențiate în recomandarea specifică țării de a concentra investițiile asupra tranziției verzi și a tranziției digitale, în special asupra infrastructurii de mediu, printre altele (Recomandarea specifică 4 din 2019 și Recomandarea specifică 3 din 2020). Obiectivul acestei componente este asigurarea sustenabilă a apei pentru un viitor sigur al populației, mediului și economiei. În special, componenta vizează: (1) creșterea gradului de acces al populației, inclusiv din zonele rurale, la un serviciu public de apă și canalizare conform cu cerințele legislației Uniunii Europene și asigurarea accesului tuturor categoriilor sociale la acest serviciu; (2) creșterea gradului de siguranță a acumulărilor existente; (3) consolidarea capacității administrative și de răspuns a Administrației Naționale Apele Române (ANAR) în situații de urgență, în special în ceea ce privește infrastructura de gospodărire a apelor; (4) îmbunătățirea acurateței prognozelor pentru sistemele de atenționări și avertizări meteorologice în vederea reducerii numărului de decese și de răniri cauzate de fenomene meteorologice extreme.
Comuna Manoleasa, județul Botoșani, contribuie în mod direct la atingerea obiectivelor Componentei 1 /INVESTIȚIA 2 – Colectarea apelor uzate în aglomerările mai mici de 2000 de locuitori echivalenți care împiedică atingerea unei stări bune a corpurilor de apă și / sau afectează arii naturale protejate prin infiintarea sistemului de alimentare cu apa si a sistemului de canalizare din cadrul satului Manoleasa – Prut.
Data de inceput a proiectului este 31.05.2024, iar data de finalizare este 30.06.2026, durata de implementare a acestuia fiind de 40 de luni, perioadă în care vor fi finalizate toate achizitiile și lucrările prevăzute prin Proiect.
Valoarea totală a proiectului este de 7.350.084,77 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR fără TVA 6.185.581,55 lei și valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR 1.164.389,21 lei.
Date de contact beneficiar Proiect:
Adresă: Comuna Manoleasa, Județul Botoșani
Email: [email protected]
Telefon: 0231560101
Data: 13.06.2024
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României!

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri