Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Concluziile auditului financiar de la Filarmonica Botoşani

29 ianuarie 2014 | Administratie

filarmonica botosani „Cred că avem aici un exemplu negativ de ce înseamnă risipă de bani publici şi management defectuos la o instituţie” a declarat Ovidiu Portariuc. Printre aspectele sesizate se află şi cheltuieli consistente cu privire la contractarea unor colaboratori externi. Pentru colaboratorii externi s-au plătit 44.493 de lei în 2012 şi 57.599 de lei în 2013 către societatea Consulting Hotels Botoşani. Mai exact, au fost achitate 380 de nopţi de cazare în 2012 şi 490 de cazare în 2013.
Alţi 18.600 de lei s-au cheltuit pentru consultanţă sistem de control managerial către societatea Andersen Consulting Group, fără a se vedea o îmbunătăţire a activităţii manageriale, după cum a arătat primarul municipiului. Alţi 34.400 de lei s-au achitat unei firme de avocatură la care conducerea Filarmonicii a apelat, după ce a fost dată în judecată de salariaţii instituţiei, ca urmare a deciziilor luate de Mihai Sârbu. Procesele au fost pierdute.
De asemenea, Filarmonica plăteşte 3.728 de lei pentru un un program de contabilitate, program care nu este folosit. „Vom face tot ce ne permite legea să preîntâmpinăm astfel de situaţii. Discutăm cu cei de la juridic şi de la audit să vedem cum putem imputa acolo unde se poate. Va trebui să dea explicaţii privind oportunitatea acestor cheltuieli”, a mai declarat primarul. Edilul a explicat că la Filarmonică au crescut cheltuielile, însă au fost diminuate veniturile proprii. Filarmonica Botoşani a primit anul trecut 2,4 milioane de lei de la bugetul local şi a avut venituri proprii de doar 100.000 de lei. În acest an Filarmonica a cerut suplimentarea bugetului cu încă 500.000 de lei. Concluziile auditului financiar de la Filarmonică vor fi prezentate Consiliului Municipal.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri