Conducători auto prinși băuți la volan

18 conducători auto au fost depistați în stare de ebrietate la volan, cu ocazia verificărilor în trafic desfășurate de polițiști în cadrul ROADPOL Alcohol & Drugs Marathon. Acțiunea, s-a derulat în zilele de 7 și 8 mai, cu scopul prevenirii și combaterii accidentelor rutiere care au ca principală cauză de producere consumul de alcool și de droguri.
450 de șoferi testați

La nivelul județului Botoșani au fost angrenați 38 de polițiști din cadrul structurilor rutiere si de ordine publică, iar în cadrul activităților desfășurate au fost testați alcoolscopic 450 de conducători auto, 18 dintre aceștia fiind depistați sub influența alcoolului, motiv pentru care, în toate cazurile, a fost dispusă măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce.

Sancțiuni în valoare de 15.000 de lei

În acest weekend, 7 și 8 mai, polițiștii botoșăneni au fost prezenți în teren acționând pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate aproximativ 300 de persoane și controlate 163 de auto. De asemenea, au fost monitorizate zonele cu potențial criminogen, în care s-au înregistrat fapte antisociale, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 15.000 de lei. 19 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.
Acțiune eruopeană

ROADPOL Alcohol & Drugs este o acțiune amplă a polițiștilor desfășurată la nivel european pentru depistarea șoferilor care conduc sub influență drogurilor și/sau alcoolului. Acțiunea a făcut deja valuri în România, unde numeroși șoferi au luat contact cu polițiștii în acest weekend.

Acțiunile ROADPOL se desfășoară periodic la nivel european, având diferite tematici, dar un obiectiv comun: o creștere a siguranței traficului rutier. Cea mai recentă a fost în perioada 19-25 aprilie și a avut ca obiectiv depistarea șoferilor vitezomani, de unde și denumirea de Speed Marathon.

(Visited 117 times, 1 visits today)