Conducea un ansamblu rutier, cu permis de conducere necorespunzător

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean din Republica Moldova care a fost depistat conducând un ansamblu de vehicule, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea acest drept.

Un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca – I.T.P.F. Iaşi, pe timpul unei misiuni specifice, a oprit pentru control, la ieşirea din localitatea de frontieră Stânca, un ansamblu rutier format dintr-un microbuz şi o remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova.
Conducătorul ansamblului rutier, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova valabil pentru categoriile B şi B1.
În urma verificărilor specifice efectuate colegii noştri au stabilit că bărbatul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria „BE”, necesar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

(Visited 10 times, 1 visits today)