Cele mai citite

loader-image
Botoșani
09:55, 21 iulie 2024
temperature icon 23°C
cer acoperit de nori
Humidity 76 %
Wind 6 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 10 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:37
Sunset Sunset: 20:02

Ultimele Știri

Conducerea APIA anunță eliberarea adeverințelor pentru beneficiarii măsurii 14 -„Bunăstarea animalelor”

6 martie 2020 | Agricultura

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani
informează începând de luni, 09 martie 2020, eliberează adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 14 – Bunăstarea animalelor, care intenționează să acceseze credite în vederea !nanțării activităților curente, de la instituțiile bancare și nebancare ce au încheiat convenții cu APIA, pentru anul de
angajament 2020.

Astfel, potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o
adeverință prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2020, pentru Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor – pachetul a) porcine sau pachetul b) păsări.

De asemenea, prin adeverință se con#rmă valoarea de 75% din valoarea sumei solicitate în cererea de plată aferentă anului de angajament 2020.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverința cuvenită beneficiarului pentru Plățile privind bunăstarea animalelor, Campania 2020.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici și Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garantează maxim 80% din valoarea !ecărui credit acordat de bănci fermierilor.

Reamintim fermierilor ca potrivit Ordinului MADR nr. 703/2013, cu modi!cările și
completările ulterioare, ordin care stabilește condițiile în care se vor încheia convențiile dintre instituțiile !nanciar-bancare și nebancare și APIA, în vederea înfiinanțării de către acestea a activităților curente ale bene!ciarilor plăților derulate de instituția noastră în baza adeverințelor eliberate, dobânda aferentă acordării creditelor va ! de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.

În ce privește comisioanele practicate de instituțiile finanțatoare, APIA atrage atenția fermierilor care doresc să acceseze credite pentru !nanțarea capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente, să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-
bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii.

Toate convențiile încheiate între APIA, instituțiile bancare și nebancare și FGCR/
FNGCIMM vor fi postate pe site-ul instituției, la adresa: www.apia.org.ro, în secțiunea Convenții, Acorduri, Protocoale.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri