Cele mai citite

loader-image
Botoșani
21:11, 17 iulie 2024
temperature icon 25°C
cer acoperit de nori
Humidity 67 %
Wind 17 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 34 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:32
Sunset Sunset: 20:05

Ultimele Știri

Constructor desemnat pentru stabilizarea digului de la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni

12 iunie 2024 | Administratie

Depozitul din cadrul Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni va fi consolidat!

Vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a semnat contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor de consolidare necesare punerii în siguranță a construcțiilor existente pe digul estic al Depozitului de Deșeuri de la Stăuceni.

Este vorba de un contract în valoare de 11,5 milioane de lei, finanțat din Fondul de întreținere, înlocuire, dezvoltare.

Lucrările de consolidare sunt necesare din cauza apariției unor alunecări de teren de adâncime, care ar putea pune în pericol depozitul și construcțiile existente pe digul de Est. Ne pasă de mediu și nu ne permitem să riscăm producerea unei poluări! Precizez că noi, Consiliul Județean, am solicitat procedură de urgență pentru realizarea acestui proiect, pentru scurtarea termenelor, dar, după cum bine știți, Comitetul pentru Situații de Urgență nu a fost de acord cu această solicitare. În aceste condiții, am urmat procedura standard, iar după finalizarea licitației am dat ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

Lucrările vor fi executate de o asociere condusă de firma Athos Com, iar termenul contractual este de 12 luni, din care 4 luni proiectarea și 8 luni execuția.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri