Cele mai citite

loader-image
Botoșani
17:11, 15 aprilie 2024
temperature icon 30°C
nori împrăștiați
Humidity 30 %
Wind 16 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 31 Km/h
Clouds Clouds: 40%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:23
Sunset Sunset: 19:02

Ultimele Știri

Constructori stabiliți pentru reabilitarea Blocului alimentar de la Spitalul Județean

4 martie 2024 | Administratie, TOP Stiri

Renovarea și modernizarea a clădirii în care funcționează blocul alimentar, magazia de alimente și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” intră în linie dreaptă.

Comisia de achiziții din cadrul Consiliului Județean a admis oferta depusă de către asocierea condusă de firma Spectrum Secure Construction.

Suntem determinați să construim, să reabilităm și să dotăm Spitalul Județean de Urgență «Mavromati» cu tot ceea ce este necesar pentru a oferi cele mai bune servicii medicale. Avem nevoie de un sistem de sănătate mai performant, care presupune, pe lângă serviciile medicale, și pe cele de cazare și asigurarea hranei pacienților. Aceste activități conexe trebuie și ele să fie la standarde adecvate vremurilor și de aceea proiectul de reabilitare a clădirii în care funcționează blocul alimentar, magazia de alimente și spălătoria Spitalului Județean era imperios necesar. Este un proiect complex, la care au muncit echipele reunite ale Consiliului Județean și Spitalului și pentru care am atras finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

În următoarele săptămâni, vor fi mutate bucătăria și spălătoria Spitalului Județean, astfel încât în cel mai scurt timp să poată fi emis ordinul de începere a lucrărilor și predarea clădirii către constructor.

Valoarea totală a proiectului este de 9 milioane de lei, echivalentul a 1,8 milioane de euro. 5 milioane de lei sunt fonduri atrase din PNRR, iar diferența de 4 milioane de lei este asumată de către Consiliul Județean Botoșani și va fi asigurată din fonduri proprii.

Prin proiect se urmărește efectuarea lucrărilor de termoizolare a pereților și a planșeelor. Se va înlocui tâmplăria interioară și exterioară, se vor reface instalațiile electrice, termice, apă și gaz, se va monta aparatură nouă de iluminat, se vor reface trotuarele și acoperișul, pe care se vor monta panouri fotovoltaice. De asemenea, se vor reface circuitele, astfel încât acestea să corespundă cu noile prevederi ale legislației sanitare.

Va fi construită și o stație de încărcare rapidă pentru vehicule electrice cu putere peste 22 kW, cu două puncte de încărcare.

Modernizarea și dezvoltarea sistemului sanitar botoșănean este unul dintre proiectele noastre majore la care lucrăm zi de zi. Vom continua pe această linie a investițiilor pentru că este singura care poate, în multe cazuri, să facă diferența. Avem determinarea de a trece peste toate piedicile și de a face la Botoșani un spital modern, așa cum cer vremurile pe care le trăim”, a reiterat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri