Cele mai citite

loader-image
Botoșani
04:07, 19 aprilie 2024
temperature icon 4°C
cer acoperit de nori
Humidity 80 %
Wind 8 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 13 Km/h
Clouds Clouds: 95%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:16
Sunset Sunset: 19:08

Ultimele Știri

Contracte semnate pentru reabilitarea altor 14 străzi de periferie din municipiul Botoșani

13 martie 2023 | Administratie

Alte străzi din municipiul Botoșani vor intra în reabilitare.
Este vorba despre drumurile cuprinse în Cvartalul 2, strada Poșta Veche și strada Hatman Arbore, a căror contracte de finanțare prin Programul național de investiții Anghel Saligny, au fost semnate de primarul Cosmin Andrei, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).
Pe Cvartalul 2 vor fi intervenții cu covor asfaltic, amenajare de trotuare și sisteme de colectare a apelor pluviale pe 12 străzi (Liliacului, Lalelelor, Verona, Zefirului, Caisului, Porumbelului, Ghiocei, Codrului, Bradului, Simion Bărnuțiu, Austrului și Al. Bradului), însumând 3,67 kilometri de străzi și 2,7 kilometri de trotuare.
Valoarea lucrărilor este de 8,7 milioane de lei.
Lucrări de reabilitare și modernizare vor avea loc și pe strada Hatman Arbore, pe întreaga porțiune de 907 ml, valoarea contractului fiind de 2,9 milioane de lei.
Asfaltare, amenajare trotuare și sisteme de colectare a apelor pluviale vor avea loc și pe 235 ml de pe strada Poșta Veche, în cuantumul a 878.000 de lei.
„Pentru aceste drumuri vor urma licitații pentru lucrări de execuție, întrucât proiectele tehnice au fost deja realizate. În cazul în care nu vor fi înregistrate contestații la licitații, estimăm că în aproximativ 2 luni de zile vom avea șantiere și pe aceste străzi”, a precizat primarul Cosmin Andrei.
Reamintim că se lucrează deja la reabilitarea mai multor străzi din municipiul Botoșani, majoritatea figurând ca drumuri de pământ:
– Cvartal 1 (str. Humulești, Tunari, Ion Creangă, Alexandru cel Bun, A.T. Laurian, Grăniceri, Petru Maior, Furtunei, Vasile Conta și Baciului) – 4,4 kilometri
– Str. Izvoarelor, Vâlcelei și Zimbrului –1,4 kilometri
– Str. Nicolae Sofian –290 ml
– Str. Smârdan –141 ml

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri