Controale în piețele și oboarele din Botoșani

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, atât catolice cât şi ortodoxe, personalul Direcţiei Sanitar Veterinare şi-a intensificat activitatea de prevenire și control, astfel încât pe mesele botoșănenilor să nu ajungă produse care să le pună sănătatea în pericol.

„În această perioada s-au efectuat 105 controale pe tot lanțul alimentar, de la unități de producere a alimentelor, carmangerii, măcelarii, depozite de origine animală sau depozite non-animală. Scopul nostru nu este de a da sancțiuni, avem o misiune de control. Au fost câteva sancțiuni aplicate pentru deficiențe minore. Cinci sancțiuni sunt în valoare de 6000 de lei”, a declarat Dr. Ovidiu Airimiţoaie, directorul adjunct al DSVSA.

Ca în fiecare an, inspectorii sanitar-veterinari au depistat nereguli și au aplicat și sancțiuni.

” Asigurăm permanentă așa în cât în situația în care apar suspiciuni a unui produs prezentat la vânzare să fim acolo, să putem da curs unuei solicitări venite de la consumatori. Mesajul către consumatori este de a se aproviziona din spații autorizate, înregistrate, acolo unde avem controlul asupra produsului, a provenienței, asupra condițiilor de depozitare”, a mai adăugat Dr. Ovidiu Airimiţoaie, directorul adjunct al DSVSA

(Visited 30 times, 1 visits today)