Cele mai citite

loader-image
Botoșani
05:37, 5 martie 2024
temperature icon 2°C
nori împrăștiați
Humidity 94 %
Wind 10 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 17 Km/h
Clouds Clouds: 49%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 06:46
Sunset Sunset: 18:03

Ultimele Știri

Copiii de la Școala de vară „JURJAC” 2023 în vizită la Detașamentul de Pompieri Dorohoi

12 iulie 2023 | Eveniment

Peste 40 de copii înscriși la Școala de vară „JURJAC” 2023 au fost, în această dimineață, în vizită la Detașamentul de Pompieri Dorohoi. Ei și-au dorit să petreacă o zi din alături de salvatori deoarece au auzit de intervențiile la care au participat și de oamenii pe care i-au ajutat de-a lungul timpului.

“Ne putem juca cu brichetele, chibriturile sau cu jarul din sobă?”, “Pornim singuri aragazul pentru a ne pregăti masa?”, “Se întâmplă ceva dacă umblăm la prize?”- sunt întrebări la care copiii au primit răspuns.

Ei au aflat că jocul cu focul poate provoca incendii, folosirea aragazului la o vârstă fragedă este interzisă pentru a preveni accidentele sau chiar exploziile de gaze, iar în cazul prizelor există pericol de electrocutare.

Copiii au avut ocazia să vadă autospecialele de stingere a incendiilor, de descarcerare, autospeciala SMURD și cea de lucru la înălțime, să urce în acestea și să probeze echipamentele de protecție folosite de pompieri în misiunile operative.

Astfel de activități vor fi organizate și în perioada următoare, în baza solicitării primite de la Centrul de zi pentru copii „JURJAC” din cadrul Direcției de Asistență Socială Dorohoi, care organizează, în perioada 03 iulie – 25 august 2023, școala de vară.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri