Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Copiii de la Școala Gimnaziale „Grigore Antipa” Botoșani învățați să-și protejeze viața

27 mai 2024 | Eveniment

Peste 400 de elevii ai Școlii Gimnaziale „Grigore Antipa” din municipiul Botoșani s-a întâlnit, astăzi, cu pompierii pentru a învăța cum să-și protejeze viața.

Salvatorii le-au vorbit, pe înțelesul lor, ce trebuie să facă să nu ajungă în situații limită, dar și cum să se comporte dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite fie că e vorba de incendii, inundații, cutremur sau descoperirea munițiilor rămase neexplodate.

Pirotehnicienii le-au prezentat cele mai frecvente elemente de muniție, rămase neexplodate din timpul celor două conflicte armate, care sunt descoperite pe raza județului Botoșani, autospeciala pirotehnică, aparatura și echipamentele cu care intervin în astfel de situații. Totodată, le-au vorbit despre cum trebuie să se comporte în cazul în care descoperă muniție neexplodată.

Copiii au aflat și în ce situații pompierii intervin cu autospecialele de stingere și cum se folosește fiecare accesoriu. Cei mai curajoși au testat presiunea furtunelor ca și când ar fi stins un incendiu.

Pe timpul întâlnirii, salvatorii le-au transmis sfaturi despre cum să se comporte într-o situație de urgență și le-a dat câteva exemple de lucruri pe care ar putea fi tentați să le facă, fără să își dea seama de riscurile la care expun.


Printre acestea se numără:

▪ nu vă jucați cu focul și nu umblați la prize sau întrerupătoare;

▪ nu vă cățărați în copacii aflați în apropierea liniilor de înaltă tensiune deoarece există pericol de electrocutare;

▪ nu vă jucați în zona căilor ferate electrificate și nu vă urcați pe vagoanele staționate, nici măcar pentru a face un selfie;

▪ dacă vedeți un cablu electric căzut la pământ sau un panou de electricitate deschis, îndepărtați-vă și chemați un adult să vadă despre ce este vorba.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Activitatea a fost organizată la solicitarea instituției de învățământ, în cadrul programului „PLAYFEST”.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri