Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Copiii din 26 de comune ale județului Botoșani vor circula cu microbuze școlare noi

7 martie 2024 | TOP Stiri, Video


Copiii din 26 de comune ale județului Botoșani vor circula cu microbuze școlare noi. Mașinile electrice care vor deservi școlile din mediul rural au fost achiziționate cu fonduri din PNRR , printr-un proiect depus de Consiliul Județean Botoșani, în valoare de 6 milioane de euro. Licitația a fos finalizată, iar joi, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, cie doi vicepreședinți au semnat contractul de livrare a noilor mijloace de transport cu firma care a câștigat licitația. CJ Botoșani este, astfel, printre primele consilii județene din țară care implementează acest proiect.

Semnarea contractului s-a făcut în prezența primarilor și a parlamentarilor PSD, respectiv senatorul Lucian Trufin și deputații Alexandra Huțu, Dan Șlincu și Marius Budăi.

Microbuzele au o capacitate de 16 locuri pe scaune, din care 1 loc pentru persoane cu dizabilități, plus 1 loc pentru conducătorul auto. Termenul de livrare stabilit în contract este de 8 luni. Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a cerut livrarea cât mai rapidă a acestor microbuze, pentru ca elevii să ajungă la școală în condiții de siguranță.

Cele 26 de comune beneficiare sunt cele care au obținut punctajele cele mai mari în baza criteriilor stabilite de către Ministerul Educației Naționale, ca autoritate de management pentru această axă de finanțare. Autoritatea județeană a reușit să facă și economii.

Cele 26 de microbuze vor deservi școlile din localitățile Albești, Avrămeni, Călărași, Cândești, Cristești, Cristinești, Corni, Coșula, George Enescu, Gorbănești, Hilișeu -Horia, Hlipiceni, Leorda, Lozna, Mihălășeni, Roma, Păltiniș, Prăjeni, Santa Mare, Stăuceni, Todireni, Tudora, Ungureni, Văculești, Vorniceni și Vorona.

Consiliul Județean Botoșani a aplicat și pentru obținerea unei finanțări din Fondul de Mediu pentru achiziționarea a 18 microbuze hibrid. Proiectul depus de Consiliul Județean se află în faza de evaluare la Administrația Fondului de Mediu și imediat ce se va semna contractul de finanțare va fi lansată procedura de achiziție.

Alte trei microbuze, achiziționate printr-un program al Ministerului Dezvoltării, au ajuns în comunele Dângeni, Coțușca și Havârna.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri