Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Costel Lupașcu: ,,Moldova NU trebuie să devină a doua Lombardie!’’

26 martie 2020 | Politica

Specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au anunţat că testarea cât mai rapidă a celor care sunt suspecţi de infectare cu noul coronavirus este una dintre măsurile esenţiale pentru a împiedica răspândirea COVID-19. Totodată, protejarea personalului medical trebuie să fie o prioritate! Ei sunt cei care ne salvează pe noi, toți ceilalți!

 ,,Moldova NU trebuie să devină a doua Lombardie, din punct de vedere epidemic! În urma declarațiilor Ministrului Sănătății cu privire la testarea întregii populații a Municipiului București, îi solicit Ministrului să nu împartă România și să fie distribuite unitar teste pentru toate regiunile tării, pentru a putea fi testate, în scop preventiv toate persoanele aflate în grupele de risc. În Moldova se moare pe capete, domnule Ministru, la Suceava este un focar care trebuie izolat!!! Urgent trebuie testați cei cu simptome, medicii și personalul medical, contacții, asistenții comunitari, sociali, personalul de la Ambulanță, ISU, farmaciștii, angajații supermarketurilor, persoanele vulnerabile din centrele rezidențiale de bătrâni și persoanele cu risc, înainte de intra în contact cu comunități mai mari! Printr-un set de soluții eficiente și o bună organizare riscurile pot fi reduse. Însă trebuie acționat rapid! Totodată, ACUM trebuie să asigurăm și protecția obligatorie a cadrelor medicale, acești eroi aflați în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Trebuie ca toate spitalele din România să aibă asigurate materiale sanitare de protecție: măști de protecție, mănuși de unică folosință, dezinfectanți, costume de unică folosință. Protecția personalului medical este vitală și trebuie să prevenim îmbolnăvirea!’’  a declarat deputatul PSD Costel Lupașcu.

   

Sănătatea este lucrul cel mai de preț, de aceea trebuie dispuse cele mai eficiente măsuri pentru stoparea răspândirii epidemiei.

 
,,

    E momentul ca în situații speciale, să se ia măsuri speciale. De aceea, ACUM trebuie luate măsuri clare și ferme în interesul pacienților și a personalului medical. Este foarte important să facem milioane de teste în cel mai scurt timp! Toate resursele bugetare trebuie să se îndrepte URGENT către domeniul sanitar! În cel mai scurt timp trebuie să avem minim 2 centre de testare în fiecare județ! Acum este vorba despre prezentul și viitorul nostru și de sănătatea noastră, a tuturor.

    Fac, din nou, un apel public la SOLIDARITATE și RESPONSABILITATE! 

    Doar uniți, împreună, autorități, cadre medicale, biserică, școală, ONG-uri, oameni de afaceri, întreaga populație, putem să ne mobilizăm, mai mult ca oricând și să ne apărăm împotriva acestui virus!’

’  a declarat deputatul  Costel Lupașcu.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri