Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

CP: Bani pentru primării. Judetul Botoșani, pe locul doi la sumele primite la rectificarea bugetară

24 aprilie 2020 | Politica

Bani pentru primării. În urma rectificării bugetare aprobate în ședința de Guvern de săptămâna trecută, Botoșani se află pe locul doi la alocarea de sume pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, orașelor, municipiilor și județelor pe anul 2020.

Este vorba despre suma de 21,886 mii lei provenită din sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, repartizarea făcându-se de către Direcția de Finanțe pe unități administrativ-teritoriale.

”Am stat de vorbă cu primarii din județul nostru care mi-au adus la cunoștință că este un moment critic pentru toate primăriile din județ în contextul în care mare parte din resursele pe care le aveau la dispoziție au fost utilizate pentru situațiile apărute urmare a răspândirii noului coronavirus pe teritoriul României”, a declarat senatorul PNL Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani.

Așadar, prin Ministerul de Finanțe au fost suplimentate fondurile pentru toate judeţele, oraşele, comunele astfel încât toţi cei care au nevoie să beneficieze de resursele necesare. Bugetele locale au fost grav afectate după izbucnirea epidemiei de coronavirus, deoarece s-au cheltuit sume importante pentru cumpărarea de echipamente medicale, dezinfectarea locurilor publice, sprijinirea persoanelor vulnerabile.

“Situația financiară în teritoriu este la limită, iar prin rectificarea bugetară s-a întins o mână de ajutor tuturor unităților administrativ- teritoriale care chiar aveau nevoie de bani de la Guvern”, a mai spus senatorul.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri