Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Cristian Roman: ” Fac un apel de bun simț – pentru a se stopa răfuielile politice în această perioadă de adevărată criză”

23 martie 2020 | Politica

Ca urmare a declarațiilor publice făcute ALDE Botoșani, care conțin afirmații false și defăimătoare, atât la adresa mea, ca șef al Cancelariei Prefectului, cât și la adresa Guvernului și implicit a partidului de guvernământ, în virtutea codului deontologic și a dreptului la replică, doresc să fac următoarele precizări.

Este incalificabil ca, în această perioadă, în care toate eforturile autorităților județene și centrale sunt concentrate spre gestionarea cât mai eficientă a măsurilor de combatere a epidemiei de coronavirus, singura grijă celor din ALDE este doar aceea de a acumula capital politic, prin atacuri pline de frustrare și lipsite de orice urmă de morală.

Atât cetățenii, cât și mass-media, au înțeles demersul Guvernului, prin decizia secretarului de stat, Gheorghe Sorescu, de a realiza o comunicare unitară a informațiilor privind răspândirea coronavirus, și de a nu expune persoanele și comunitățile unor stigmatizări publice. La ora actuală, Guvernul, ministerele și autoritățile locale LUCREAZĂ în slujba cetățenilor, nu fac strategii pentru câștigarea de capital politic.

Totodată, Ministerul de Finanțe și ANAF au avut în vedere o serie largă de măsuri pentru susținerea mediului de afaceri în contextul actual, dovadă fiind cele două ordonanțe de urgență, publicate zilele trecute în Monitorul Oficial, respectiv O.U.G. nr.29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare și O.U.G. nr. 30/2020 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale.

În politică trebuie să înveți permanent ce și când trebuie să vorbești, însă cel mai greu de învățat e când trebuie să taci – ori cei de la ALDE arată că încă nu au ajuns la lecția asta.

În calitate de șef al Cancelariei Prefectului, țin să punctez faptul că autoritățile județene, care formează celula de criză privind combaterea epidemiei de coronavirus, sunt la datorie în fiecare moment, primăriile s-au mobilizat, avem o conlucrare permanentă cu unitățile medicale pentru a identifica nevoile pe care acestea le au. Îi invit pe cei de la ALDE să devină solidari cu autoritățile în tot acest efort, să se comporte ca niște cetățeni responsabili și să nu deturneze discursul public spre subiecte obsedante doar pentru ei.

Pentru că s-a făcut referire și la calitatea de prim-vicepreședinte pe care o am în cadrul PNL Botoșani, fac un apel de bun simț – pentru a se stopa răfuielile politice în această perioadă de adevărată criză. Constat că cei din conducerea ALDE și-au făcut un obicei din atacul la persoană. Le solicit să pună punct acestor răfuieli mizerabile. Totodată, precizez că PNL are resursă umană de calitate, care poate ocupa cu succes funcții în administrațiile publice locale. În același timp, ușile partidului sunt deschise pentru oricine îmbrățișează doctrina liberală. Faptul că ALDE resimte un picaj politic abrupt, e doar o problemă a cărei cauze e generată din interiorul acestui partid – sau ce a mai rămas din el.

Asigur cetățenii județului Botoșani că, în aceste momente, prioritatea zero a autorităților este lupta cu epidemia. Exercițiile de imagine, total neinspirate și neoportune, ale unor politicieni, trebuie taxate cât se poate de aspru, pentru că ele denotă doar nepăsare, egoism și multă, multă lipsă de bun simț din partea lor.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri