“Cu viața mea apăr viața” concurs dedicat elevilor de gimnaziu și liceu

28 de elevi au participat, astăzi, la concursul cu tematică de protecţie civilă “Cu viaţa mea apăr viaţa”. Organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, concursul a fost reluat după o pauză de doi ani. La festivitatea de deschidere, din partea IȘJ Botoșani au fost prezenți profesor dr. Ada Alexandrina Macovei, inspector școlar general și profesor Bogdan Suruciuc, inspector școlar de management.

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start șapte echipaje de la școli și licee din Botoșani, Roma, Flămânzi și Cordăreni.

Concursul a avut ca scop cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc ce pot genera situaţii de urgenţă sau dezastre, a modului de acţiune în cazul iminenţei producerii unei situaţii de urgenţă, precum și formarea spiritului de solidaritate şi implicarea în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în astfel de cazuri.

Concurenții au avut de susținut trei probe: una teoretică şi două practice. La proba teoretică, elevii au completat un chestionar cu întrebări din domeniul protecţiei civile. Probele practice au constat în transportarea unei persoane accidentate pe targă pe o distanță de 50 m și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contracronometru.

La final, clasamentul se prezintă astfel:

Categoria gimnaziu:

Locul I – echipajul Școlii Gimnaziale nr.17 Botoșani

Locul II – echipajul Școlii Gimnaziale nr. 1 Cordăreni

Locul III – echipajul Școlii Gimnaziale „Ion Bojoi” Flămânzi

Mențiune – echipajul Școlii Gimnaziale nr. 1 Roma.

La categoria liceu:

Locul I – echipajul Școlii Profesionale de Cooperație Botoșani

Locul II – echipajul Liceului Teoretic „Grigore Antipa” Botoșani

Locul III – echipajul Liceului cu Program Sportiv Botoșani.

Competiția s-a încheiat cu o festivitate de premiere, la care au participat inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel Dan Decebal Muraru și inspectorul școlar de educație fizică și sport, profesor Cristian Marius Gherasim.

Câștigătorii au primit diplome, medalii și cupe.

În semn de prețuire și respect pentru participarea consecventă la realizarea unei culturi educaționale civice de prevenire a incendiilor și de protecție civilă a zeci de generații de elevi, conducerea ISU Botoșani a acordat „Placheta Onorifică” profesorului Sorin Rîptea de la Școala Gimnazială nr. 17 Botoșani.

Adresăm felicitări tuturor elevilor care au participat și instituțiilor de învățământ din care aceștia au făcut parte: Liceul cu Program Sportiv Botoșani, Liceul Teoretic „Grigore Antipa” Botoșani, Școala Profesională de Cooperație Botoșani, Școala Ginmazială nr. 17 Botoșani, Școala Gimnazială nr. 1 Cordăreni, Școala Gimnazială „Ioan Bujoi” Flămânzi și Școala Gimnazială nr. 1 Roma.

(Visited 8 times, 1 visits today)