Cele mai citite

loader-image
Botoșani
03:12, 29 februarie 2024
temperature icon 4°C
cer acoperit de nori
Humidity 81 %
Wind 7 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 06:55
Sunset Sunset: 17:56

Ultimele Știri

Dan Șlincu: „Măsurile Guvernului de stopare a creșterii prețurilor la alimente au început să aibă efect”

28 iulie 2023 | Politica

„În doar câteva săptămâni de la preluarea conducerii Guvernului, PSD a oprit creșterea prețurilor la alimente, rezolvând astfel o problemă a românilor. Măsura protejează puterea de cumpărare a cetățenilor cu venituri mici și medii, care au fost mai mult afectați de inflație. În pofida tuturor criticilor, măsura a fost agreată de operatorii economici, ceea ce înseamnă că soluțiile sunt viabile și nu au produs perturbări în piața de alimente, așa cum s-a putut constata. Așadar, premierul Ciolacu și-a respectat angajamentele luate înainte de preluarea guvernării și a luat primele măsuri pentru combaterea creșterilor de prețuri la alimentele de bază” a declarat deputatul PSD, Dan Șlincu.

Deși inflația a scăzut, ca urmare a inițiativei PSD de a se reveni la o reglementare a pieței de energie, prețurile la alimente au continuat să crească. Această creștere reprezenta, până la măsura implementată de Guvernul Ciolacu, principala sursă a inflației, de aceea trebuia acționat cât mai rapid prin măsuri concrete. Alimentele au o pondere mai mare în cheltuielile curente ale oamenilor cu venituri mici și medii. De aceea, creșterea prețurilor la alimente îi afectează mai mult pe cei mai vulnerabili.

„Schema aplicată de guvern în privința plafonării adaosurilor comerciale funcționează. Momentul de la care ar trebui să se manifeste ieftiniri ale acestor produse de strictă necesitate, în toate lanțurile de magazine, este 1 august. Acesta este termenul până la care toți actorii de pe lanțul de producție-procesare-comercializare trebuie să facă formalitățile necesare și apoi să aplice decizia guvernului. Produsele ieftinite sunt ușor de remarcat la raft pentru să sunt evidențiate printr-o etichetă distinctă” a subliniat deputatul social-democrat botoșănean.

PSD a promovat măsuri pentru protejarea persoanelor cu venituri mici: reglementarea prețurilor la energie, vouchere de alimente și de energie, iar recent plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri