Cele mai citite

loader-image
Botoșani
01:01, 19 aprilie 2024
temperature icon 6°C
cer acoperit de nori
Humidity 90 %
Wind 6 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 13 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:16
Sunset Sunset: 19:08

Ultimele Știri

Decizie surprinzătoare a magistraţilor în dosarul lui Țurcanu

30 iunie 2016 | Eveniment, Justitie

turcanu dnaDecizie surprinzătoare a magistraţilor botoşăneni în cazul omului de afaceri Marcel Bîrsan, administratorul societăţii Cornell’s Floor SRL Roma, care a recunoscut în faţa procurorilor anticorupţie afacerea cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, în urma căreia Florin Ţurcanu a ajuns după gratii. Astfel, instanţa de judecată a Tribunalului a respins acordul semnat de Bîrsan cu procurorii, prin care i se stabilise o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, magistraţii dispunând restituirea dosarului către procuror în vederea continuării urmăririi penale. Altfel spus, chiar dacă a colaborat cu anchetatorii, omul de afaceri riscă să fie inculpat şi el pentru cumpărare de influenţă. Decizia instanţei nu este definitivă, hotărârea putând fi contestată la Curtea de Apel.

Anchetatorii susţin că în perioada iunie 2013-septembrie 2014 Florin Ţurcanu, ar fi pretins omului de afaceri Marcel Bîrsan să-i construiască o casă pe Aleea Pajiştei din municipiu, promiţându-i în schimb că-l va ajuta să câştige o serie de licitaţii pentru diverse lucrări. Pentru a masca această înţelegere, a fost încheiat un contract cu o firmă „paravan” şi Aristomel Anuşcă, socrul fostului preşedinte CJ. Ridicată prin societatea Cornell’s Floor SRL, casa ar fi costat peste 270.000 de lei, în timpul execuţiei Marcel Bîrsan oferindu-i fostului preşedinte CJ inclusiv sume de bani pentru ca acesta să plătească facturile fictive emise de societatea paravan.

Nici în anchetă şi nici după ce a fost trimis în judecată, fostul preşedinte CJ nu a recunoscut nimic, el uzând de dreptul de a nu face declaraţii.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri