Cele mai citite

loader-image
Botoșani
07:53, 20 iulie 2024
temperature icon 24°C
cer acoperit de nori
Humidity 50 %
Wind 7 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:35
Sunset Sunset: 20:03

Ultimele Știri

Deputatul social democrat Marius Budăi a propus ca aeroportul din Suceava să se numească Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava-Botoșani

27 septembrie 2023 | Politica

Deputatul social democrat Marius Budăi a readus în discuție, miercuri, o propunere mai veche privind schimbarea denumirii Aeroportului de la Salcea.

Parlamentarul a solicitat autorităților din județul Suceava să facă demersuri pentru ca Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava să se numească  Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava-Botoșani. Autorităţile botoşănene au arătat că sunt dispuse să contribuie financiar la bugetul alocat aeroportului, pentru susţinerea financiară a acestui obiectiv foarte important. 

Propunerea are ca scop creşterea atractivităţii judeţului Botoşani pentru turiști și mai ales pentru investitorii străini.

„Este vorba despre un parteneriat între autoritățile județelor Botoșani și Suceava, ca  Aeroportul de la Salcea să se numească Aeroportul „Suceava-Botoșani”.  Pentru ca atunci când cineva caută pe internet la nivel internațional legătură cu județul Botoșani, pe lângă aceste autostrăzi, dacă apare și Aeroportul…Vă dau exemplu: aeroportul Charleroi de la Bruxelles are 64 de km distanță de la Bruxelles. La Aeroportul nostru, cu Autostrada, acum va avea, probabil, 15 km – 20 de km, adică NIMIC pe lângă ce se întâmplă în lume, privind distanța Aeroporturilor față de un obiectiv.  Și atunci, domnule președinte (al CJ Suceava, nr. Gheorghe Flutur) poate intrăm în linie dreaptă și discutați cu domnul Sorin Grindeanu și pe această temă, în mandatele domniilor voastră, să nu trecem în mandatul următor!” a declarat deputatul PSD, Marius Budăi. 

Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, cunoscut informal și ca Aeroportul Suceava, se află situat în estul județului Suceava, la o distanță de 12 km est de centrul municipiului Suceava și la 30,5 km vest de centrul municipiului Botoșani.

Accesul rutier către aeroport se realizează pe drumul european E58 (DN29), care leagă Suceava de Botoșani.Propunerea de reluare a acestor discuții a fost făcută în contextul în care CJ Botoșani este în plină licitație pentru realizarea documentației tehnice pentru drumul de mare viteză care va uni Suceava de Botoșani. Mai mult, împreună cu  Primăria Botoșani, Consiliul Județean Suceava și Primăria Suceava, conducerea CJ Botoșani a făcut demersuri pentru a prelua, împreună, și execuția drumului de mare viteză, pentru care continuă demersurile de a fi realizat în regim de autostradă.

Drumul de mare viteză Botoșani – Suceava va face conexiunea între Centura municipiului Botoșani și A7, care este cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri