Cele mai citite

loader-image
Botoșani
06:14, 5 martie 2024
temperature icon 2°C
nori împrăștiați
Humidity 81 %
Wind 10 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 17 Km/h
Clouds Clouds: 49%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 06:46
Sunset Sunset: 18:03

Ultimele Știri

Deschiderea ediției a V-a a „Școlii de vară pentru tinerii cercetători filologi

12 iulie 2023 | Eveniment

Astăzi, 11 iulie, la ora 17.30, a avut loc Deschiderea ediției a V-a a „Școlii de vară pentru tinerii cercetători filologi (masteranzi și doctoranzi)”, organizată în fiecare an de Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (Facultatea de Litere, Departamentul de literatură română și teoria literaturii, Centrul de Cercetare în Filologie Modernă). Ediția din acest an are ca temă filiațiile literare.
Cuvinte de bun-venit au fost adresate participanților de conf. univ. dr. Ala Sainenco, manager al Memorialului Ipotești, și lector univ. dr. Corina Croitoru de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Conferința de deschidere, intitulată „De unde vin ideile, când vin? Cercetarea științifică, între filiații și formalități”, a fost susținută de prof. univ. dr. Ioana Bican, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Aceasta a fost urmată de o sesiune de discuții, moderată de lector univ. dr. Corina Croitoru (Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca).
Participanții s-au bucurat, în această primă zi, de vizite ghidate ale obiectivelor muzeale din cadrul Memorialul Ipotești.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri