Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Distincție acordată scriitorului Gellu Dorian

15 octombrie 2023 | Administratie

Scriitorul Gellu Dorian a primit ieri însemnele de Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani. Viceprimarul Liviu Toma i-a înmânat Diploma de Cetățean de Onoare și Hotărârea Consiliului Municipal, în cadrul Recitalurilor Revistei Hyperion, manifestare organizată de Fundația Culturală ”Hyperion – Caiete botoșănene” și reprezentanța Botoșani a Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România. Proiectul vizând acordarea Titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani scriitorului Gellu Dorian a fost inițiat de primarul Cosmin Andrei și consilierul municipal Maricel Corneliu Maxim și a fost votat în ședința deliberativului local din 28 septembrie 2023.

„Titlul de Cetățean de Onoare reprezintă gestul prin care autoritatea publică locală îi recunoaște scriitorului Gellu Dorian întreaga activitate pe tărâm cultural. În numele Executivului Primăriei Municipiului Botoșani și Consiliului Local vă felicităm și vă dorim ani mulți, cu sănătate și inspirație! Fie ca dragostea de viață, de cultură și frumos, să nu vă părăsească niciodată!”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Gellu Dorian, președintele fundației Culturale Hyperion, este inițiatorul Premiului Național de Poezie “Mihai Eminescu” – cel mai important premiu literar care se acordă în România și al Revistei “Hyperion”, publicație ce apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România.

Gellu Dorian a declarat că acest titlu îl onorează și a mulțumit inițiatorilor acestui demers.

“Atât cât voi putea și cât voi fi în stare, voi fi alături de această comunitate în care am dorit să trăiesc și am realizat unele lucruri. Fără ajutorul primăriei și comunității în general, nu aș fi realizat proiecte care au anvergură națională și care înseamnă deja o tradiție serioasă și dorită să continue de foarte mulți din țară. Lucrurile temeinice trebuie duse până la capăt”, a mai spus Gellu Dorian.

Tot ieri, Gellu Dorian a primit diplome de excelență din partea Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România și Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, instituție unde a lucrat 30 de ani.

Ziua de 13 octombrie nu a fost aleasă la întâmplare pentru organizarea acestei manifestări culturale. Gellu Dorian a împlinit ieri 70 de ani, sărbătoare pe care a marcat-o și prin lansarea a două cărți, respectiv romanul “Să lupți împotriva morții” și cartea ”EL sau IEȘIREA DIN RAMĂ”.

Evenimentul cultural organizat ieri a mai inclus recitaluri ale poeţilor invitaţi.

La manifestare au participat oficiali botoșăneni, scriitori și poeți din Botoșani, din țară și din Republica Moldova.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri