Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Distincție oferită de IPS Teofan unui parlamentar botoșănean

9 iunie 2023 | Fără categorie

În Duminica Pogorârii Sfântului Duh, în ziua de Rusalii, comunitatea din localitatea Doina, comuna Răuseni, a trăit clipe de o încărcătură spirituală deosebită.

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de preoți, au săvârșit slujba de sfințire a CASEI SOCIALE din Parohia „Acoperământul Maicii Domnului”.

Lăcașul social a fost construit la inițiativa preotului paroh Vasile Borcilă, cu sprijinul enoriașilor și a primarului Maria Jîjîe.
Investiția a fost finanțată cu fonduri de la Secretariatul de Stat pentru Culte, de la Consiliul Județean și Primăria Răuseni.
Proiectul a beneficiat și de sprijinul deputatului social-democrat Alexandra Huțu. Pentru implicarea sa, Arhiepiscopia Iașilor a acordat parlamentarului Crucea „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv”.

Distincția de vrednicie a fost înmânată personal de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Distincția pe care mi-a oferit-o Înalt Preasfințitul Teofan a fost o surpriză plăcută pentru mine. Consider că susținerea proiectelor care aduc plus valoare în județul nostru trebuie să fie un lucru firesc pe care trebuie să îl facă fiecare parlamentar în parte pentru comunitatea care l-a ales. Lucrările de reabilitare a așezământului social, care cuprinde o sală de prăznuire, biblioteca, bucătăria și alte spații cu diferite destinații, sunt rezultatul eforturilor depuse de preotul paroh, autoritățile locale, enoriași, fii ai satului, precum și mai mulți preoți din diferite zone ale Moldovei. Nu pot decât să fiu recunoscătoare pentru că am avut posibilitatea să mă alătur acestui demers„, a declarat parlamentarul.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri