Cele mai citite

loader-image
Botoșani
00:48, 25 iulie 2024
temperature icon 20°C
cer acoperit de nori
Humidity 88 %
Wind 8 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 8 Km/h
Clouds Clouds: 95%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:41
Sunset Sunset: 19:57

Ultimele Știri

Doi bărbați surprinși la taiat lemne, ilegal, în zona Hulubești, de pe raza comunei Pomârla

12 februarie 2024 | Infractional

O acțiune pentru prevenirea furtului de material lemnos din fondul forestier național, executată de jandarmii botoșăneni în cooperare cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Dorohoi, s-a finalizat cu depistarea a doi bărbați care tăiau ilegal arbori în zona numită Hulubești, de pe raza comunei Pomârla.
Cei doi bărbați au tăiat cu o drujbă 20 de arbori din speciile carpen, fag și gorun, cu diametrul de cel mult 20 de centimetri și ii pregăteau pentru transport.
Jandarmii au ridicat în vederea confiscării motofierastrăul folosit de cei doi bărbați și le-au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere, fără drept, de arbori, pe care le vor înainta, în vederea competentei soluționări, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi.
Conform prevederilor Codului Silvic, tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieți sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate, constituie infracțiune silvică și se pedepsește cu închisoarea, în funcție de valoarea prejudiciului produs.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri