Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Doina Federovici: „Domnule Șoptică, nu vă jucați cu sănătatea copiilor și dascălilor noștri. Guvernul PNL nu asigură măști și dezinfectanți pentru toți copiii și profesorii!”

24 august 2020 | Politica

Candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici atrage atenția asupra pericolului la care vor fi expuși cu bună știință copiii și profesorii din Botoșani la începerea școlii din cauza indiferenței și incompetenței Guvernului Orban.

Domnule Șoptică, Guvernul PNL pe care îl reprezentați nu e în stare să asigure măști și dezinfectanți pentru toți copiii și profesorii. Mai sunt trei săptămâni până la începerea școlii, iar colega dumneavoastră, doamna vicepremier Turcan le spune părinților din județul Botoșani că este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măști pentru toți copiii din țara aceasta și pentru toți profesorii. Stimați liberali, cum vă permiteți să vă jucați cu sănătatea și viața copiilor și dascălilor noștri. Șeful dumneavoastră de la București, domnul Orban a anunțat pe toate posturile de televiziune că a trimis bani în teritoriu, iar doamna Turcan ne spune că nu e treaba Guvernului să se ocupe de protecția sanitară a preșcolarilor, a elevilor și a cadrelor didactice. Au văzut toți botoșănenii nerușinarea cu care ați blocat dublarea alocațiilor și majorarea salariilor profesorilor, dar acum ce faceți prin trimiterea la școală a sute de mii de elevi și zeci de mii de profesori fără niciun fel de protecție e o adevărată crimă, domnule Șoptică”, a declarat Doina Federoivici.   

Săptămâna trecută vicepremierul Raluca Turcan nominalizată de Ludovic Orban să se ocupe de domeniul educației a declarat: „Din perspectiva Guvernului, noi punem bani la dispoziţie autorităţilor publice locale, să facă un stoc minim de măşti şi materiale dezinfectante în fiecare şcoală, pentru situaţii de avarie, să spunem, îşi uită măscuţa copilul, e dintr-o familie mai săracă, i s-au terminat măştile, însă este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii.”

Sănătatea și educația copiilor din Botoșani este prioritatea mea și a echipei mele pentru județul Botoșani. Sunt mamă și sunt foarte îngrijorată de sănătatea copilului meu în momentul în care va începe școala. Am primit foarte multe mesaje de la părinții din municipiul Botoșani și din alte localități ale județului, care sunt speriați de faptul că actualul Guvern Orban nu le asigură copiilor lor niciun fel de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus. Mi-au spus că așa ceva nu credeau că se poate întâmpla în anul 2020, într-o țară membră a Uniunii Europene. Organizația PSD Botoșani nu va sta să aștepte ca școlile și grădinițele să fie la mila Guvernului PNL. Am discutat cu colegii mei din toate localitățile județului Botoșani și vom face donații de materiale de protecție sanitară la unitățile de învățământ. Aici nu mai e vorba de politică, e vorba de sănătatea copiilor noștri”, a declarat Doina Federovici.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri