Cele mai citite

loader-image
Botoșani
07:56, 20 iulie 2024
temperature icon 24°C
cer acoperit de nori
Humidity 50 %
Wind 7 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:35
Sunset Sunset: 20:03

Ultimele Știri

FOTO/ Două instituții teatrale din municipiul Botoșani au primit, joi, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria D – ”Arta spectacolului”

25 ianuarie 2024 | Cultura, TOP Stiri

Două instituții teatrale din municipiul Botoșani au primit, joi, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria D – ”Arta spectacolului”, conferit de preşedintele Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale.

Distincțiile au fost înmânate, în cadru festiv, de ministrul Culturii, Raluca Turcan, şi consilierul prezidenţial Sergiu Nistor reprezentanţilor Teatrului „Mihai Eminescu” şi Teatrului pentru copii şi tineret „Vasilachi” din Botoşani, respectiv directorului adjunct Lucian Băleanu și respective managerului Marius Rogojinschi.

Cele două instituții teatrale funcţionează în subordinea Consiliului Local şi sunt finanţate din bugetul local.
Ceremonia a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Local al municipiului Botoşani, primarului Cosmin Andrei, viceprimarilor, președintelui Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, vicepreședinți, a prefectului Sorin Cornilă și celor doi subprefecți, dar şi a numeroşi angajaţi ai celor două instituții de cultură.

Evenimentul a precedat o dezbatere pe teme și „Politici culturale” – pe care ministrul culturii a avut-o cu toti managerii insttutiilor de cultură și a fost urmat de vizite la sediile celro două teatre.

Deplasarea Ministrului Culturii în județul Botoșani se va încheia vineri, 26 ianuarie, cu vizite la Direcția Județeană pentru Cultură Botoșani, la Memorialul „Mihai Eminescu” din Ipotești și la Muzeul de Științele Naturii din Dorohoi.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri