Cele mai citite

loader-image
Botoșani
08:23, 20 iulie 2024
temperature icon 24°C
cer acoperit de nori
Humidity 50 %
Wind 7 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:35
Sunset Sunset: 20:03

Ultimele Știri

Expoziția “ORAȘUL, Botoșani – orașul vechi” a fost deschisă pentru iubitorii de artă

16 noiembrie 2023 | Administratie

Sediul Direcției Județene pentru Cultură a găzduit ieri deschiderea expoziției “ORAȘUL, Botoșani – orașul vechi”, realizată de artistul plastic Gheorghe Stanciu și arhitectul Mihai Tulbure. Expoziția de fotografie, desen, instalație obiect, proiecție este organizată de Direcția Județeană pentru Cultură, Primăria Botoșani și Ordinul Arhitecților din România – Filiala Nord Est.
La vernisaj au participat viceprimarul Liviu Toma, Iustina Irimia Cenușă – directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Traian Apetrei – fostul director al Teatrului „Mihai Eminescu”, elevi și profesori de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” și alți botoșăneni iubitori de artă.
Dănuț Huțu, directorul Direcției Județene pentru Cultură, a arătat că expoziția reprezintă un gest de recunoștință pentru Gheorghe Stanciu, Mihai Tulbure și arhitectul Eugenia Greceanu, pentru rolul lor în păstrarea și promovarea patrimoniului construit al orașului.
Cei prezenți au vizionat în deschidere două scurte filme realizate de Gheorghe Stanciu și Liliana Grecu, filme care amintesc de atmosfera vechiului oraș Botoșani. Direcția Județeană pentru Cultură a finanțat și realizarea unor cartoline care au fost dăruite de Gheorghe Stanciu participanților la expoziție, artistul plastic arătând că sunt pentru “botoșănenii care iubesc orașul”.
„Am revăzut câteva dintre clădirile pe care le-am mai prins în anii premergători Revoluției din 1989. Consider că demersul domnului Gheorghe Stanciu de a imortaliza pe pelicula fotografică vechile clădiri din municipiul Botoșani trebuie promovat, fie prin expoziții, fie prin tipărirea unui album care să fie dăruit celor care ne vizitează orașul, dar și tuturor celor care sunt legați sufletește de acest oraș”, a transmis viceprimarul Liviu Toma. Edilul a adăugat că impresionanta colecție a lui Gheorghe Stanciu include și fotografii cu Centrul Istoric, acolo unde, în urmă cu câțiva ani, el a coordonat proiectul care a vizat reabilitarea rețelei de alimentare cu gaze naturale.
Mihai Tulbure și Gheorghe Stanciu s-au declarat încântați de numărul mare al participanților la vernisaj. În același cadru s-a vorbit despre necesitatea reabilitării unor clădiri emblematice, una dintre acestea fiind Casa Pisoschi, aflată pe Pietonalul Unirii, lângă Muzeul Județean.
Expoziția “ORAȘUL, Botoșani – orașul vechi” va fi deschisă pentru public până la 15 ianuarie 2024, Ziua Culturii Naționale.
Expoziția “ORAȘUL, Botoșani – orașul vechi” a fost deschisă pentru iubitorii de artă

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri