Cele mai citite

loader-image
Botoșani
22:06, 28 februarie 2024
temperature icon 6°C
cer acoperit de nori
Humidity 69 %
Wind 10 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 13 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 06:57
Sunset Sunset: 17:54

Ultimele Știri

Fermier judecat pentru subvenții încasate ilegal

9 ianuarie 2023 | Infractional

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, persoană fizică fără calitate specială și a inculpatei Cooperativa Agricolă Zoovet Gorbănești din județul Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Potrivit rechizitoriului,

în perioada 2021 – 2022 și în perioada 2010 – 2017, administratorul cooperativei ar fi folosit și ar fi prezentat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Botoșani, în mod repetat, mai multe documente și declarații false și inexacte, în baza cărora ar fi obținut, în mod necuvenit, în numele Cooperativei Agricole Zoovet Gorbănești, subvenții agricole în valoare totală de peste 2,3 milioane de lei.

În 2010, Cooperativa Agricolă Zoovet Gorbănești a concesionat aproape 600 de hectare de pășune comunală de la Primărie, pentru care, timp de 7 ani, a obținut subvenții de la APIA în valoare de 2,1 milioane de lei, bani obținuți prin depunerea unor documente și declarații false. În plus, conform contractului, banii trebuiau folosiți pentru efectuarea lucrărilor de întreținere a pășunii comunale, ceea ce în realitate nu s-a întâmplat.

Ulterior, în perioada 2021 – 2022, în aceeași modalitate, Cooperativa Agricolă Zoovet Gorbănești, prin reprezentantul său legal, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Botoșani mai multe documente și declarații false și inexacte obținând pe nedrept aproape 250.000 de lei.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma totală de 2,3 milioane de lei.
“În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpatului persoană fizică, reprezentant al Cooperativei Agricole Zoovet Gorbănești.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoșani cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.” arată DNA.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri