Cele mai citite

loader-image
Botoșani
04:53, 19 aprilie 2024
temperature icon 4°C
cer fragmentat
Humidity 80 %
Wind 11 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 23 Km/h
Clouds Clouds: 67%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:16
Sunset Sunset: 19:08

Ultimele Știri

FERMIERII PĂGUBIȚI de SECETĂ din toamna anului trecut vor primi ajutor de până la 1500 lei/ha.

18 noiembrie 2022 | Politica

Pentru a doua oară în ultimii 30 de ani, Guvernul României acordă despăgubiri pentru culturile compromise de factorii naturali, la inițiativa domnului ministru social democrat PETRE DAEA.

Suma acordată poate ajunge până la 1500 lei/ha, în funcție de gradul de distrugere, în acest scop fiind alocat un buget de peste 365 de milioane de lei.

Prin acest act normativ se stabilește acordarea unor compensații bănești pentru fiecare cultură de toamnă afectată de secetă, prezentând un grad de calamitare cuprins între 30% și 100%.

„Dragi fermieri, faceți uz de orice finanțare și orice sprijin care vă ajută să vă continuați activitatea și să vă dezvoltați! Vă îndemn să vă adresați Direcției Agricole Județene Botoșani și să depuneți cât mai repede cererile de acordare a subvenției, însoțite de procesul verbal de constatare şi evaluare a pagubelor și de un extras bancar cu contul în care să fie virate aceste sume. Ne ținem de cuvânt față de fermierii români și îi susținem să depășească urmările secetei crunte”, a postat senatorul Lucian trufin pe o retea de socializare.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri