Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Festivalul Internațional „Alexandru Macedonski” de la Craiova

25 mai 2024 | Cultura

În perioada 23-25 mai 2024, la Craiova s-a desfășurat cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional „Alexandru Macedonski”, la care au participat și doi reprezentanți ai Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”: Ala Sainenco, manager (care a avut o comunicare pe tema „Polemica Missir-Macedonski), și Lucia Țurcanu, cercetător științific (tema comunicării: „Topografii basarabene în nuvela «Cârjaliul»”).
Tema ediției din 2024 a festivalului a fost: „Alexandru Macedonski, precursor al curentelor de avangardă și al prozei moderne românești”.
Programul manifestării a cuprins: vizite la Muzeului Cărții și Exilului Românesc din Craiova și Centrul „Constantin Brâncuși” al Muzeului de Artă; prezentarea expoziției documentare „Alexandru Macedonski” de la Casa de cultură „Traian Demetrescu” din Craiova; lansarea câtorva noi apariții editoriale; două sesiuni de comunicări; lecturi de poezie, la care au participat poeții invitați; recitaluri de violoncel; spectacolul „De la Macedonski la Maria Tănase”.
Evenimentul a fost organizat, sub egida Consiliului Județean Dolj, de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în parteneriat cu Muzeul Cărții și Exilului Românesc, Casa de cultură „Traian Demetrescu”, Muzeul de Artă – Centrul „Constantin Brâncuși”, Muzeul Olteniei – Secția de Etnografie, Liceul de Arte „Marin Sorescu” și Asociația culturală „Alexandru Macedonski”.
Directorul executiv al Festivalului Internațional „Alexandru Macedonski” este scriitorul Ion Munteanu.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri