FOTO/ ,,BE ACTIVE -Sport fără discriminare”

Ieri, 21.05.2022 a debutat o nouă ediție a concursului sportiv județean ,,BE ACTIVE -Sport fără discriminare”. Este unul dintre proiectele de succes de incluziune în rândul populației școlare din învățământul gimnazial și liceal, având că obiective – Dezvoltarea unor atutudini și practici la nivelul instituțiilor școlare, recunoașterea și respectarea diferențelor culturale prin valorificare pozitivă a relațiilor de egalitate între elevi și pregătirea copiilor de a răspunde pozitiv la varietățile existente.

Acest proiect este propus și implementat de către Liceul ,,Ștefan D. Luchian”Ștefănești în colaborale cu reprezentanți din Inspectoratul Școlar Botoșani, dl director Nacu C-țîn de la Asociația Județeană de Atletism Botoșani, dna inspector Țepeș Ana și dl director Humelnicu C-țîn de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani și profesor Vieru Iolanda Daniela, Liceul cu program Sportiv Botoșani. Totodată la acest proiect s-au alăturat încă 27 instituții școlare și ONG-uri printre care amintim Colegiul Național ,,A.T. Laurian” Botoșani, Liceul Teoretic ,,Grigore Antipa”, Liceul ,,Dimitrie Demostene Botez”, Liceul ,,Tehnologic ,,N. Bălcescu” Flămânzi, Liceul Tehnologic ,,Petru Rareș” Botoșani, Școala Gimnazială nr. 1 Mihălășeni, Școala Gimnazială nr. 1 Răchiți, Școala Gimnazială nr. 1 Românești, Școala Gimnazială ,,Tiberiu Crudu”, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu”, Școala Gimnazială nr. 17, Școala Gimnazială nr. 1, Lunca, Școala Gimnazială nr.1 Sulița, Școala Gimnazială nr. 7 Botoșani, Școală Gimnazială nr. 2 Botoșani, Școală Gimnazială nr. 1 Călărași, Școală Gimnazială nr. 1 Orășeni Deal, Școala Gimnazială ,,Elena Rareș” Botoșani, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Clubul Sportiv Școlar Botoșani, Asociația Județeană de Atletism Botoșani, Asociația Avanti – organizație non-guvernamentală , Centrul Județean de Voluntariat Botoșani, Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani, Asociația Clubul Triumf Botoșani, A.J.S.P.T. Botoșani și Palatul Copiilor Botoșani.

Concursul a fost structurat pe două secțiuni, o secțiune cu participare directă a ÎI-a cu participare indirectă și aici avem participanți din Vaslui, Pașcani, Iași și Suceava urman că jurizarea probelor din aceste școli să aibă parte pe dată de 03.06.2022.
În urmă desfășurării probelor de concurs Liceul Ștefănești s-a calificat pe prima poziție acumulând un număr de 5,4 puncte, poziția a IIa Școală Gimnazială nr. 1 Românești 5 puncte și poziția a IIIa Palatul Copiilor Botoșani cu un număr de 3,5 puncte.

Și pentru că obiectivele suplimentare ale proiectului sunt responsabilitatea, planificarea, comunicarea și relaționare, muncă în echipa și cooperare doresc să mulțumesc colectivului de colegi de la Liceul ,,Ștefan D. Luchian” Ștefanești, membrilor coordonatori din proiectul prezent, colectivului de cadre didactice de la Liceul cu Program Sportiv Botoșani, colegilor participanți, elevilor de la mic la mare, sponsorilor dl. Director Nacu C-țîn, dlui Huțanu Augustin administrator SC Petrom SRL, dna inspector Țepeș Ana și dl director Humelnicu C-țîn de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani și dnei vicepreședinte Drobotă Iuliana de la Asociația Avanti Botoșani pentru că prin acțiunea și implicarea lor promovează atitudini tolerante, deschise de acceptare și înțelegere firească în ceea ce privește identificarea și nevoile comunității județene.

(Visited 204 times, 1 visits today)