FOTO/ Drumul „Mănăstirilor” începe să prindă contur!

Început în vară, proiectul de modernizare a Drumului „Mănăstirilor” a avansat într-un ritm susținut, ajungând la finalul anului la un grad de execuție de peste 60%.

Constructorul a reușit să toarne asfalt pe jumătate din cei 12,7 kilometri, până la ieșirea din Oneaga, și a lucrat la extinderea platformei drumului pe zona de pădure. Lucrările, întrerupte de sezonul rece, se vor relua imediat ce vremea o va permite, constructorul promițând că în cel mai scurt timp va finaliza modernizarea drumului cu cea mai mare încărcătură religioasă din județ.

Am făcut din modernizarea drumurilor județene o prioritate. Căutăm soluții pentru fiecare sector de drum, indiferent de apartenența politică a primarilor, deoarece la Consiliul Județean nu acest aspect contează, ci doar angajamentul pe care l-am luat la începutul mandatului că vom dezvolta unitar tot județul. Ambiția noastră este ca, în cel mai scurt timp, să avem o infrastructură la nivelul celor mai dezvoltate județe și nicidecum să punem piedici politic„, declara Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

Drumul „Mănăstirilor”, DJ 208H Vorona – Oneaga – Pădureni, are o lungime de 12,7 kilometri. Modernizarea acestui sector de drum este un proiect al Consiliului Județean Botoșani, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II și din bugetul județean. Valoarea actualizată a proiectului este de 38 de milioane de lei, dintre care Consiliul Județean va suporta 15 milioane de lei.

(Visited 200 times, 1 visits today)