FOTO/ O Zi de Tabără la Jandarmeria Botoșani

Astăzi, când se împlinesc 129 de ani de la promulgarea Legii Jandarmeriei Rurale, prin decretul semnat la 1 septembrie 1893 de Regele Carol I, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani și-a deschis larg porțile, în așteptarea celor treizeci de copii care au participat la activitățile dedicate acestei zile.

Activitățile au fost organizate în cooperare cu Protopopiatul Botoșani și Asociația Internațională a Polițiștilor – Regiunea 2 Botoșani, care au contribuit la buna desfășurare a evenimentului.

Programul zilei a debutat la sediul inspectoratului, cu primirea copiilor, și a cuprins vizitarea Sălii Tradițiilor și a sălii de sport, urmate de vizionarea unui film de prezentare a Jandarmeriei Române, discuții cu specialiștii în prevenirea faptelor antisociale și prezentarea unor standuri cu tehnica și mijloacele din dotare, folosite de jandarmii botoșăneni în executarea misiunilor.
La Baza de Pregătire, copiii au avut prilejul să urmărească exerciții demonstrative de intervenție, să îi cunoască pe prietenii de nădejde ai jandarmilor – câinii de serviciu și să se familiarizeze cu tehnicile de autoapărare utilizate pentru protecția personală sau a celor în sprijinul cărora se intervine.

Ziua de tabără s-a încheiat la baza de pregătire cu un scurt moment artistic pregătit de Fanfara ,,Brazii Bucovinei”, din care face parte și un tânăr subofițer jandarm, iar la final copiii au servit masa de prânz la popota inspectoratului.
Adresăm mulțumirile noastre părintelui protopop Petru Fercal și domnului locotenent-colonel (r) Petru Alexuc, președintele Asociației Internaționale a Polițiștilor – Regiunea 2 Botoșani, pentru deschiderea manifestată și contribuția importantă la organizarea acestui eveniment.

(Visited 5 times, 1 visits today)