Cele mai citite

loader-image
Botoșani
09:53, 20 iulie 2024
temperature icon 27°C
nori împrăștiați
Humidity 36 %
Wind 7 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 41%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:35
Sunset Sunset: 20:03

Ultimele Știri

FOTO/ Percheziții la contrabandiştii de ţigări din judeţul Botoșani

17 iunie 2023 | Infractional

După ce polițiștii de frontieră botoşăneni au efectuat, pe 13 iunie 2023, mai multe percheziții domiciliare într-un dosar de contrabandă cu ţigarete, ancheta a continuat, iar în această dimineaţă au avut loc noi percheziții, în alte locaţii, ca urmare a faptului că au rezultat date că la comiterea infracţiunilor au participat mai multe persoane, unii cu antecedente penale.
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate astăzi, poliţiştii de frontieră au descoperit aproximativ 10.000 de ţigarete, în valoare de peste 6.300 de lei, precum și diverse arme albe, bunuri şi înscrisuri utilizate în activitatea de contrabandă.
În data de 17.06. a.c., începând cu ora 08.00, în continuarea activităţilor din data de 13 iunie 2023, în baza unor mandate emise de către Judecătoria Botoşani, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iaşi, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani şi poliţişti din cadrul Seviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, au efectuat percheziții domiciliare la şapte imobile de pe raza judeţului Botoşani.
În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit și ridicat în vederea confiscării cantitatea totală de 10.000 ţigarete, arme albe, materiale pirotehnice precum și diverse bunuri şi înscrisuri utilizate în activitatea de contrabandă.
Unele dintre bunuri şi ţigări au fost depistate ascunse în podul casei, mascate cu un perete de scândură pentru a nu putea fi observate.
Ţigările, în valoare de peste 6.300 de lei (aproximativ 1.300 de euro), au fost ridicate în vederea confiscării și transportate la sediul Poliției de Frontieră pentru continuarea cercetărilor.
În continuare, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României. În cauză, cercetările continuă sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul operațional al jandarmilor botoşăneni, iar suportul tehnic și operativ a fost asigurat de către BOS Botoşani. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri