FOTO/VIDEO 24 de copii instituționalizați din comuna Pomîrla, județul Botoșani, s-au mutat în case noi.

Reforma în sistemul de protecție socială continuă la Botoșani. Vechile centre de plasament se închid, rând pe rând, iar beneficiarii sunt mutați în clădiri noi, moderne, mai călduroase și mai apropiate de mediul familial. Două astfel de case familial au fost construite la Pomârla, pentru 24 de copii, dintre care 10 cu nevoi educaționale speciale, lipsiți temporar de îngrijirea părintească. Investițiile au fost realizate de Fundația Hope and Homes for Children se ridică la peste 500.000 de euro.

La ceremonia de inaugurare au fost prezenți Doina – Elena FEDEROVICI – Președinte al Consiliului Județean Botoșani, Dorin BIRTA – Vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani, Marcel – Stelică BEJENARIU – Secretar al județului Botoșani și Președinte al Comisiei pentru Protecția Copilului, Doina NACU – MANOLE – Director Executiv Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, Alexandru – Valentin COLBU – Director Executiv Adjunct în cadrul aceleiași instituții, Robert ION – Director de Fundraising & Comunicare Hope and Homes for Children România.

Închiderea Centrului de Plasament «Dumbrava minunată» din Pomârla, care funcționa în condiții vechi și improprii, a început în anul 2018. S-a realizat în parteneriat cu Consiliul Județean, care a pus la dispoziție terenul, și cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani .

Fiecare casă are un living foarte spațios, bucătărie, 4 dormitoare, spălătorie, 2 băi și 2 grupuri sanitare, dar și o curte generoasă.
Anual, pentru aproximativ 70 de copii din județul Botoșani se instituie măsură de protecție provizorie într-o unitate de tip rezidențial sau într-o familie substitut.

Din 1998 și până în prezent, Fundația HHC a contribuit la închiderea a 65 de centre de plasament, a dezvoltat 121 de case familiale, cu peste 7.000 de copii scoși din orfelinate și 1.800 reintegrați în familia naturală sau extinsă. În Botoșani este prezentă din anul 2009.

(Visited 46 times, 3 visits today)