Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

FOTO/VIDEO Un PRIMAR (DE)VOTAT! ASTĂZI: Comuna MANOLEASA – prima parte

10 septembrie 2020 | Video

VIDEO:

În urmă cu 3 ani, Manoleasa era o comună săracă de pe malul râului Prut, fără vreun proiect concret, fără drumuri asfaltate, cu școli în paragină și canale de irigații colmatate. Lucrurile s-au schimbat, însă, de când la cârma primăriei se află primarul Cristi Aroșculesei. În 3 ani au reușit să refacă și să doteze toate școlile și grădinițele, să asfalteze drumurile locale și să refacă sistemele de irigații, și să redea încrederea locuitorilor că sunt cetățeni europeni și că merită să trăiască civilizat.

În această perioadă au fost făcute cele mai mari investiții din istoria comunei Manoleasa. Peste 7,5 milioane de euro investiți în modernizarea celor nouă unități de învățământ și în realizarea rețelelor de apă și canalizare, acestea fiind cele mai mari necesități ale comunității.
Manoleasa a primit cea mai mare finațare din țară prin PNDL 2 pentru înființarea rețelei de alimentare cu apă și canalizare. În valoare de 23.6 milioane de lei, adică peste 5 milioane de euro, acest proiect va rezolva problema apei și canalizării în satele Zahoreni, Flondora, Manoleasa și Sadoveni Deși comuna Manoleasa este pe malul Prutului, oamenii din această zonă au fost afectați de seceta din ultimii ani. Primarul comunei, Aroșculesei Cristi este mulțumit că poate sprijini, astfel comunitatea, să aducă mai aproape de casă aceste utilități indispensabile într-o societate modernă. Odată cu finalizarea acestui proiect, toți locuitorii vor putea beneficia de apă și canalizare.

Pentru că ține la sănătatea conlocuitorilor săi, edilul a depus proiecte și pentu modernizarea si dotarea dispensarului medical din Liveni, cu 688.00 de lei. O investiție similară, ușor mai consistentă, de 877.000 de lei, este implementată și în satul Manoleasa.
Clădirile, moderizate și compartimentate corespunzător, vor beneficia de toate dotările necesare funcționăriii la standarde europene. Iar spațiile vor fi adecvate pentru desfășurarea în condiții de maxima igienă a actului medical atât pentru medic cât și pentru pacienți.
Investiția este una prioritară deoarece servește pentru unul dintre drepturile fundamentale ale cetățeanului, mai exact dreptul la viață prin asigurarea unor servicii medicale de calitate, oferite de specialiști, aparatură și echipamente performante, de ultimă generație.
Primarul Cristi Aroșculesei a ținut să reabiliteze cele două dispensare pentru a crea condiții medicilor să profeseze în comună, dar și pentru persoanele care au o vârstă înaintată ce nu le permite deplasarea la alte centre medicale din afara localității.

Preocupat de îmbunătățirea infrastructurii de drumuri din satele comunei, primarul Cristi Aroșculesei a depus, la Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, un proiect pentru modernizarea drumurilor de interes local în comuna Manoleasa, care a fost acceptat la finanțare. Prin urmare, 18 km de drum vor fi acoperiți cu covor asfaltic. Contractul a fost semnat, iar investiția depășește 25,6 milioane de lei. Aceasta se adaugă altor investiții déjà finalizate sau în curs de execuție, pe drumuri naționale sau județene care străbat comuna.
Dar și la investițiile în refacerea sistemelor de irigații, realizate de Guvern și datorită cărora, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, apa a început să fie pompată apă la culturile fermierilor de pe malul Prutului.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri