Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

FOTO/VIDEO Un PRIMAR (DE)VOTAT! Astăzi: comuna TODIRENI – partea aII-a

21 septembrie 2020 | Video

VIDEO:

Cu cât o localitate are o forță de muncă mai mare și mai bine pregătită, cu atât va fi mai atractivă pentru investitori și pentru alți oameni. Întărirea sectorului educațional este de o importanță primordială, de aceea pentru orice primar investițiile în infrastructură educațională și implicarea în asigurarea unui management eficient al școlilor trebuie să fie una din cele mai mari priorități.

Și pentru că în comuna Todireni fiecare elev sau preșcolar este important, , primarul Petru Toma,  s-a zbătut să obțină fonduri pentru ca unitățile de învățământ din comună să fie reabilitate și modernizate la standarde europene.

Una dintre investițiile demarate în acest an este Școala cu clasele I-IV, Nr.2, din Todireni. Clădirea în care învățau elevii din zonă avea nevoie de reabilitare.Spațiile vechi, în care au învățat generații de localnici, nu erau nici pe departe corespunzătoare cerinșelor actuale ale procesului educațional. Prin urmare, autoritatea locală a inițiat un proiect pentru consolidarea, modernizarea, extinderea și dotarea  unității de învățământ.

Asta înseamnă clase aerisite, călduroase, grup sanitar în incintă, instalații noi și tot ce trebuie să aibă o școală modernă pentru a oferi condiții optime de educație elevilor săi, care, așa cum își dorește primarul Petru Toma, în viitorul apropiat, vor avea acces la învățămînt de calitate, chiar dacă sunt în mediul rural.

Interesul pentru viitorul comunei este mereu viu. De aceea, administrația locală a accesat fonduri pentru implementarea unui proiect de 1 milion de euro, care asigură o serie de măsuri și servicii sociale copiilor si tinerilor aflați în dificultate.  Prin intermediul Centrului de zi, deschis împreună cu primăria comunei Albești în cadru Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Albești-Todireni “Valea Jijiei” aceștia au parte de activități de consiliere și învățare însă, cel mai important, însă, este faptul că astfel se evită separarea copiilor de familie și intrarea lor într-un sistem de protecție instituționalizată.

Și tot Centrul de zi a fost dotat cu aparatură specială pentru copiii cu dizabilități, în cadrul unui proiect accesat de primarul Toma Petru și echipa sa de la primărie. În valoare de 80.000 de euro, bani alocați prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, proiectul vine în sprijinul acestei categorii de locuitori, care beneficiază, astfel, de o metoda terapeutică de ultimă generație: o cameră senzorială pentru copiii cu diferite afecțiuni neurologice.  Astfel, micuții au acces la terapie specializată, mai aproape de casă, singura șansă către independență pe care o au pentru recuperare, dezvoltare, comunicare și integrare în societate.

Pentru că o prioritate a primarului Toma Petru este calitatea vieții , o atenție deosebită a fost acordată și domeniului cultural, pentru care administrația locală a obținut finanțare pentru reabilitarea Căminului cultural .

Realizat cu fonduri de la Compania Națională de Investiții – Subprogramul așezăminte culturale , proiectul  în valoare de peste 1 milion de lei a permis reabilitarea, modernizarea și dotarea instituției cu tot ce este necesar pentru desfășurarea activităților culturale, recreative și educative.  Datorită acestei investiții, spațiul modernizat, va oferi întregii comunități condiții decente pentru organizarea evenimentelor  festive.

Printre multe alte investiții realizate în interesul comunității merită amintite amenajarea unui teren de sprot pentru iubitorii de mișcare, dar și construirea  celor două poduri peste râurile Jijia și Sitna. Și nu în cele din urmă, unul dintre obiectivele reprezentative ale comunei a devenit, de puțin timp, Monumentul închinat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1918. În valoare de 181.000 de lei, fonduri alocate de la bugetul de stat, monumentul este lecția de istorie pe care o vor învăța copii care cresc la umbra sa.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri