Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Grevă de avertisment la Spitalul Judeţean „Mavromati”

7 mai 2018 | Sanatate, Social - Educatie

Peste 200 de cadre medicale şi personal auxiliar de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani au întrerupt activitatea, luni dimineaţă, între orele 9,00 şi 11,00, în semn de nemulţumire faţă de modul de aplicare a legii privind salarizarea în sistemul bugetar.

Protestele au avut loc atât la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, cât şi la secţiile de psihiatrie, pediatrie, obstetrica şi ginecologie. Pe perioada protestului, a fost asigurată o treime din activitatea medicală.

Sindicaliștii au ales această formă de protest pentru susţinerea revendicărilor legate de sporuri, principalele revendicări vizând modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pentru sporuri, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială, precum şi negocierea şi semnarea contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

Sindicaliştii din sănătate ameninţă cu declanşarea grevei generale, pe 11 mai, dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate.

Protestatarii rămân deschiși la dialog, în condiţiile în care partea guvernamentală este dispusă să ofere soluţii consistente pentru rezolvarea problemelor generate în Sănătate şi Asistenţă socială prin aplicarea noii legi a salarizări.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri