Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Greva profesorilor se suspendă

12 iunie 2023 | Stiri Nationale

Federațiile sindicale din Educație au anunțat luni, 12 iunie, că greva generală începută pe 22 mai se suspendă. Sindicaliştii au precizat, însă, că greva va fi reluată dacă Guvernul nu include în noua lege a salarizării prevederile din OUG privind aducerea salariului debutantului la nivelul salariului brut pe economie și acordarea de la 1 ianuarie 2024 a primei tranșe de majorare, de 50% din creșterea din noua lege a salarizării.

„Am plecat la negocierile cu Guvernul având la bază o listă de revendicări, cele mai importante fiind să obținem o majorare salarială care să acopere rata inflației pentru 2023 și să se elaboreze un act nomativ prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant va fi egal cu salariul mediu brut pe economie. (…) Astăzi în Guvern s-a dat OUG în care este articol distinct că acest principiu este agreat și de la 1 ianuarie 2024, salariile vor fi majorate cu 50%, adică 50% din diferența dintre salariul care va fi în grila salarizare și cele din 31 decembrie 2023”, a declarat Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

La rândul său, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor, a subliniat că „acțiunea se poate relua în momentul în care angajamentele asumate prin acte normative nu vor fi respectate”.

„În momentul în care constatăm că proiectul de lege unitară de salarizare nu conține acea grilă cu reperele dela stabilite prin OUG promovată de Guvern, acțiunea se reia. Exact la începutul anului școlar”, a spus Nistor, insistând că „politicienii care îndrăznesc să încalce ceea ce și-au asumat în acest act normativ se sinucid politic. Anul 2024 este an electoral, vom fi cu ochii pe ei”.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri