Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Guvernul ia în calcul să modifice restricțiile care sunt acum în vigoare pentru starea de alertă

9 martie 2021 | Stiri Nationale

În prezent, este nevoie de o declarație pe propria răspundere pentru cei care circulă între orele 23.00 – 05.00, însă Guvernul vrea să modifice această măsură și să instituie obligativitatea declarației pe propria răspundere între orele 22.00 – 05.00. 

De asemenea, terasele și barurile ar putea fi închise de la ora 22.00, și nu la ora 23.00, cum este în prezent.

Nu în ultimul rând, Guvernul analizează posibilitatea de reduce capacitatea de cazare la unitățile turistice la 50 % sau chiar 30 %, deoarece aceste cazări ar putea fi una dintre sursele de infectare în masă cu Covid-19.

Oficialii sunt de părere că românii nu mai respectă regulile principale de protecție împotriva Covid-19 atunci când sunt în vacanțe, astfel că se dorește restricționarea capacității de cazare.

CNSU propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Focarele, incluse în calculul incidenţei

Săptămâna viitoare va expira starea de alertă, iar Guvernul vrea să o prelungească.

De altfel, premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, se poate veni cu noi măsuri, dar deocamdată sunt implementate cele existente.

“Vom analiza situaţia, vom vedea evoluţia şi în funcţie de evoluţia situaţiei vom veni şi cu măsuri. În acest moment sunt măsurile pe care le avem şi pe acestea le implementăm”, a spus premierul, întrebat dacă Guvernul ia în calcul noi restricţii.

România este în stare de alertă din 15 mai 2020. Acest lucru înseamnă că vom purta în continuare masca în spaţiile publice în interior. Nu avem voie să organizăm evenimente mari, evenimente în interior sau în exterior.

De asemenea, competiţiile sportive se vor desfăşura în continuare fără spectatori.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri