Identitate românească, falsă, cumpărată pentru un loc de muncă în Cehia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui cetăţean din R. Moldova, un document de identitate cu însemnele autorităților române, care s-a dovedit a fi falsificat.

În data de 16 aprilie 2022, în jurul orei 13.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 40 de ani, pasager într-un autocar care se deplasa către R. Moldova.
În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, colegii noștri descoperind asupra bărbatului o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimate fotografia şi numele acestuia.
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.
Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a primit documentul de la managerul unui şantier din Cehia, unde a lucrat o perioadă, pentru a putea să încheie un contract de muncă.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

(Visited 29 times, 1 visits today)