Identitate românească falsă descoperită la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova, asupra căruia a fost descoperit ascuns un document de identitate cu însemnele autorităților române, fals.
În data de 19 martie a.c., în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de intrare în țară, pasager într-un autocar înmatriculat în R. Moldova, ce efectua o cursă către Germania, un bărbat cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 20 de ani.
Deoarece colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deține documente false, au efectuat un control amănunțit, în urma căruia au descoperit asupra sa, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, ce avea imprimată fotografia și datele de identificare ale tânărului. Documentul în cauză nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic, iar în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că acesta este fals.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat cartea de identitate contra sumei de 100 de euro, cu scopul de a o folosi în Germania, pentru a obține mai ușor un loc de muncă.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Botoșani:
Comisar de poliţie MINODORA RĂCNEA
tel. 0758 229 927;

(Visited 34 times, 1 visits today)