Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Ieșire graduală, treptată, din starea de urgență, în municipiul Botoșani

14 mai 2020 | Administratie

Sub coordonarea primarului Cătălin Mugurel Flutur, direcțiile și serviciile din subordinea municipalității botoșănene, ca și societățile din subordinea Consiliului Local au pregătit în detaliu trecerea de la starea de urgență, care expiră în noaptea de joi spre vineri, la ora 00,00, la starea de alertă care urmează să intre în vigoare pe tot teritoriul României.

Toate măsurile adoptate de la nivel central cu referire la obligațiile ce le revin autorităților locale pe timpul stării de alertă vor fi transpuse în practică întocmai la Botoșani. Trecerea la starea de alertă se va realiza, în municipiul nostru, treptat și gradual.

Începând de vineri dimineață, toate parcurile din municipiu vor fi redeschise. Pentru asigurarea condițiilor de siguranță necesare în contextul epidemiei de coronavirus, parcurile au fost igienizate și dezinfectate cu ajutorul angajaților Direcției Edilitare și ai Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement. La intrarea în parcuri, au fost montate panouri informative cu regulile pe care trebuie să le respecte toți cei care pătrund în aceste spații. Botoșănenii vor afla, astfel, cum vor putea să stea pe băncile din parc pentru respectarea distanțării sociale: câte o persoană, excepție făcând cazul în care este vorba de membri ai aceleiași familii, care pot fi în număr de până la trei pe aceeași bancă.

În perioada următoare, activitățile de agrement desfășurate în mod obișnuit în Parcul Mihai Eminescu vor fi reluate. În această categorie se înscrie, de exemplu, mersul cu barca sau hidrobicicleta pe lacul din mijlocul parcului, activitate care nu presupune apropierea fizică a mai multor persoane, fiind asigurată așadar distanțarea socială.

Parcurile de joacă pentru copii de pe raza întregului municipiu vor rămâne închise.
Transportul în comun, cu tramvaie și microbuze, va reveni la programul dinaintea stării de urgență, în funcție și de numărul de călători constatat.
Parcul de Agrement Cornișa va fi redeschis într-o primă etapă, în zilele următoare, pentru promenadă, urmând ca alte activități să poată fi reluate gradual ulterior.
Poliția Locală revine în subordinea directă a municipalității, o dată cu încheierea în care coordonarea acestei instituții a fost asigurată de structurile Ministerului Afacerilor Interne.

În calitate de primar al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur le mulțumește tuturor locuitorilor orașului pentru modul în care s-au conformat, cu foarte puține și nesemnificative excepții, măsurilor severe de izolare și distanțare socială care au fost impuse pe toată durata stării de urgență. A fost o perioadă dificilă pentru toată lumea, traversată în condiții relativ bune.

Totodată, primarul ține să atragă atenția tuturor botoșănenilor că pandemia nu a trecut, că riscul infectării continuă să existe și, în consecință, că este nevoie ca toată lumea să dea dovadă de responsabilitate, respectând măsurile cunoscute de protecție, igienă și distanțare socială.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri